"Buvač je govorio: Smiri se, Kloppo, popuši cigaretu..."
EPA

Prisjetio se bivši fizioterapeut Borussije Dortmund

"Buvač je govorio: Smiri se, Kloppo, popuši cigaretu..."

Frank Zollner. Ne, nije u pitanju nikakav fudbaler niti trener, ali svejedno uživa status legende u Bundesligi, naročito u Borussiji Dortmund. U ovom njemačkom klubu je radio kao fizioterapeut u periodu od 1992. do 2009. godine.

Za tih 17 godina Zollner je prošao 'sito i rešeto' sa Borussijom, a bio je, dakle, dio i ere Jurgena Kloppa kojeg danas smatra najboljim fudbalskim trenerom na kugli zemaljskoj.

U razgovoru za Goal.com i Spox.com prisjetio se Zollner kako je bilo raditi sa sadašnjim strategom Liverpoola, a nije propustio priliku ni da nahvali bh. stručnjaka Željka Buvača i ispriča anegdotu u kojoj je upravo on glavni akter.

"Radio sam i sa velikim Ottmarom Hitzfeldom, ali Klopp je baš poseban. Bilo je dana kada pomisliš: 'Bože, kako je ovaj čovjek sjajan'. No, ponekad se činilo i da je egocentričan", kaže Zollner i nastavlja:

"Sjećam se da me je jednom nazvao JBlaszczykowski da mi kaže da se povrijedio tokom okupljanja reprezentacije i da neće moći trenirati, ali da će svejedno doći kako bi bio na sastanku u svlačionici. Znate li kako je Klopp reagovao? Potpuno je pogubio živce. Lud! Blaszczykowski i ja stojimo i ne vjerujemo. Srećom, uz Kloppa je uvijek bio još jedan trener."

E, onda je naglasio ulogu našeg Željka Buvača.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

"Buvač se često pojavljivao u takvim trenucima i govorio: 'Kloppo, popuši cigaretu i smiri se'. Bio je jedan od najboljih pomoćnih trenera s kojima sam ikad radio. Ali Klopp je imao onu stvar da se izvini kad shvati da je otišao predaleko."

U prošlosti Klopp je Buvača nazivao mozgom svojih stručnih štabova, ali u međuvremenu njihovi putevi su se razišli. Danas je Buvač sportski direktor u ruskom prvoligašu Dynamu iz Moskve.

Zaprati Borussia Dortmund, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Borussia Dortmund Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi