Buza: Poštujemo Barcelonu, ali želimo pobjedu

Buza uoči duela sa Barcelonom

Buza: Poštujemo Barcelonu, ali želimo pobjedu

Ekipa KK Sparsa je jučer na euroligaškom turniru u Londonu savladala francuski Insep. Jedan od najzaslužnijih za pobjedu u ovom duelu je seniorski i juniorski reprezentativac BiH, Nedim Buza koji je ubilježio 27 poena i 11 skokova.

Kako si ti vidio i doživio jučerašnju utakmicu sa INSEP-om?

 

“Insep, pa već sam ih zaboravio, šalim se, odlični su, ali tako je to u sportu, neko dobije a neko gubi. Naravno da smo mi igrom koju smo juče prikazali napravili tek prvi korak.Svjesni smo snage svakoga tima koji je ovdje, jer ipak ovdje je 96 najboljih evropskih igrača i svi imaju isti cilj, a to je pobjediti!”

 

Kakve su tvoje prognoze za današnju utakmicu sa Barcelonom?

 

“Poštujemo ime i brend Barcelone ali kada izađemo na teren, imamo samo jedan cilj - biti pobjednik!”

 

Jučer je tvoj učinak bio odličan?

 

“Jučer je pobjedio kolektivni duh Sparsa, želja za pobjedom, juče smo svi mi pobjedili, za Sparse, za Sarajevo i za BiH”

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.