Buza: U Londonu možemo pobijediti protiv svake ekipe

Mladi reprezentativac i član Sparsa pred turnir Eurolige

Buza: U Londonu možemo pobijediti protiv svake ekipe

Seniorski i juniorski i  reprezentativac BiH, član idealne petorke iz Rima, Nedim Buza razgovarao je za svoj klub o plasmanu Sparsa u Ligu 12, ambicijama i sljedećoj sezoni, te o turniru Eurolige u Londonu od 9. do 12.05.2013. godine, gdje će Sparsi imati priliku da osvoje titulu prvaka Evrope.

Spars je ove godine uspio ući u Ligu 12 kao najmlađi tim u svim takmičenjima. Šta misliš zašto je baš Spars to uspio i u čemu je „tajna“ uspjeha?

 

Naša tajna je u tome sto imamo zaista vrhunske talente željne dokazivanja. Tu su i vrhunski uslovi za treniranje, sjajni treneri, rukovodstvo kluba, sve je to posloženo zaista sjajno. Ekipa je cijele godine naporno radila, trudila se i na kraju ostvarila plasman u Ligu 12.

 

Kakve su tvoje ambicije u narednoj sezoni?

 

Još je rano pričati o narednoj sezoni, ali volio bih ostati u Sparsima i napredovati kao i do sada.

 

Sparsi su od 9. do 12. maja u Londonu, naći će se u društvu najboljih juniorskih sastava Evrope. Koliko poznaješ protivnike sa kojima će Sparsi igrati?

 

Poznajem jedino reprezentaciju Engleske jako dobro, Barcelona ima par dobrih igrača. Insep nikada nisam gledao. Ali ako mi budemo igrali svoju igru mislim da smo u stanju pobijediti bilo koga od protivnika.

 

Kakve su tvoje prognoze za London?

 

Najbitnije je da odemo tamo zdravi. Dat ćemo sve od sebe,vec sam rekao možemo pobjediti bilo koga samo trebamo igrati svoju igru.

 

Imat ćeš priliku pratiti Final four Eurolige u Londonu, ko će biti novi prvak Evrope i zašto daješ njima najviše šansi?

 

Mislim da je red da CSKA  ove godine osvoji. Svake godine su bili jako blizu, tako da je ovo možda njihova godina.

 

Ovo ljeto te čeka intezivni program reprezenativnih selekcija, kakva su tvoja očekivanja kada je u pitanju ovaj dio?

 

Još je rano prognozirati o reprezentaciji. Mi na prvenstvo Evrope za juniore idemo prvi put, tako da je teško prognozirati. Što se tiče seniorske reprezentacije stojim na raspolaganju selektoru Petroviću.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.