C. Zanetti: Možemo osvojiti Scudetto

C. Zanetti: Možemo osvojiti Scudetto

Edmir Škorić

Fiorentino ovoljetno pojačanje iz Juventusa, Cristiano Zanetti, vjeruje da u Firenzi mogu doći do naslova Scudetta.

Vezni igrač koji se ovog ljeta pridružio ostatku Fiorentinine momčadi iz Juventusa, Cristiano Zanetti, vrlo je optmističan. Očekuje da momčad trenera Cesare Prandellija pokaže najbolje na svim frontovima, budući da Viole ove sezone nastupaju i u Ligi prvaka.

"Koji bih odabrao trofej? Moj san je osvojiti Scudetto, Ligu prvaka i italijanski kup", rekao je Zanetti za Il Corriero Dello Sport, te nastavio.

"Ja ću dati sve od sebe da se to dogodi, ali ako ima neko bolji onda ću im sportski čestitati. Mi smo važan tim i imamo pravo da vjerujemo. Kad sam bio u Romi igrao sam dobro u svojoj prvoj sezoni, a zatim smo osvojili Scudetto u drugoj. Mislim da malo više povjerenja ima ovdje u Firenzi, a to će nam dosta pomoći".

Fiorentina je Seriju A počela pobjedom nad Palermom i remijem sa Bolognom. U Ligi prvaka igraju u skupini zajedno sa mađarskim Debrečenom, engleskim Liverpoolom i francuskim Olympique Lyonom.


NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.