Caballero junak Cityja: Redsi ostali bez trofeja
Foto: EPA

Capital One Cup

Caballero junak Cityja: Redsi ostali bez trofeja

Midhat Šljivak

Nogometaši Manchester Cityja ostvarili su pobjedu nakon penala u finalu Capital One Cupa, pa su stigli do trofeja.

Samo jedan šut u okvir gola viđen je u prvom poluvremenu ovog meča. Liverpool je imao veći posjed lopte, ali ih je u 25. minuti sreća pogledala. Mignolet je skrenuo loptu u stativu nakon šuta Aguera.

Prvo poluvrijeme završeno je bez golova, ali je odmah na otvaranju drugog City poveo. Aguero je uposlio Fernandinha, koji je pogodio za prednost od 1:0.

Imao je potom Raheem Sterling odličnu šansu da završi posao u ovom meču. Promašio je prazan gol sa samo nekoliko metara, a u 83. minuti je stigla kazna za ovaj promašaj.

Prvo je Lallana pogodio stativu, da bi u nastavku akcije Coutinho pogodio za izjednačenje rezultata na 1:1.

Imala su oba tima potom priliku da dođu do pobjede. Ipak, golmani su bili na nivou, te se ušlo u produžetke.

Odličan meč viđen je i u dodatnih pola sata. Naročito se to odnosi na drugi produžetak, kada su oba tima imala nevjerovatne šanse za postizanje pogodaka. 

Ipak, golova nije bilo, te se pristupilo izvođenju penala. Više sreće imao je sastav Cityja, ali i sjajnog Willyja Caballera na golu. Odbranio je tri penala, to je bilo dovoljno Građanima za slavlje.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Capital One kup, finale:

Manchester City - Liverpool 1:1 (Fernandinho 49' / Coutinho 83')


CC Fer gol by ss_video
CC Finale Coutinho by ss_video
Zaprati Liverpool, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Liverpool Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi