Atletico Madrid na krilima nestvarnog Luis Suareza savladao Cadiz

Gosti slavili sa 4:2

Atletico Madrid na krilima nestvarnog Luis Suareza savladao Cadiz

Endin Čaušević

Fudbaleri Atletico Madrida danas su u gostima pobijedili Cadiz sa 4:2 u meču 21. kola španske La Lige.

Cadiz je danas itekako namučio Atletico, ali gosti iz Madrida uspjeli su da dođu do nova tri boda. Junak Atletica i ovaj put bio je Luis Suarez koji je danas postigao dva gola.

Atletico je do prednosti stigao u 28. minuti utakmice kada je Suarez postigao sjajan pogodak iz slobodnog udarca.

No, samo sedam minuta kasnije domaći su poravnali na 1:1. U centru pažnje našao se iskusni Alvaro Negredo koji je zatresao mrežu Jana Oblaka.

Međutim, u samom finišu prvog dijela gosti ponovo dolaze u vodstvo. Lemar je asistirao, a uz dosta sreće gol za 2:1 postigao je Saul u 44. minuti utakmice.

Atletico je do trećeg gola došao nakon pet minuta igre u drugom dijelu. Sudija je svirao penal, a pogodak za 1:3 postiže Suarez i činilo se tada da je u ovom meču sve riješeno.

No, Cadiz se nije predavao do samog kraja. Domaći su u 71. minuti uspjeli da smanje na 3:2, a svoj drugi gol na utakmici postigao je Negredo.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Cadiz je imao još nekoliko sjajnih prilika u finišu utakmice, no Oblak je bio sjajan. Atletico je sve dileme riješio u 89. minuti kada je Koke pogodio za konačnih 4:2.

Atletico je i dalje prvi na tabeli La Lige sa 50 bodova, dok je Cadiz na 13. poziciji sa 24 boda.

Top Komentari

AmarSahi
Eh kako je sada Koemanu sa Braithwaiteom....
5 2
Skopidoo
Ova utakmica je dokaz koliko se atletiku navlaci titula ovakvim sudjenjem
0 4

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi