Cahillu utakmica suspenzije

Zbog zarađenog crvenog kartona

Cahillu utakmica suspenzije

Tim Cahill, ponajbolji igrač reprezentacije Australije, dobio je jednu utakmicu kazne od strane FIFA-e (Međunarodne fudbalske organizacije).

Cahill je tokom drugog poluvremena 1. kola grupe D na Svjetskom prvenstvu, u susretu protiv Njemačke, zaradio crveni karton zbog grubog starta na Bastianu Schweinsteigeru. Podsjetimo da je Njemačka taj susret dobila sa 4:0.

To znači da će Australija bez Cahilla igrati u narednoj utakmici, onoj protiv Gane 19. juna, a vraća se u sastav četiri dana kasnije kada će Australija igrati protiv Srbije.

U pitanju je minimalna kazna koja se može dobiti za zarađeni crveni karton.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.