Generalni sponzor FK Željezničar "ušao" i u komšiluk, odmah promijenjeno ime stadiona
FOTO: FK Željezničar

Ozvaničena saradnja

Generalni sponzor FK Željezničar "ušao" i u komšiluk, odmah promijenjeno ime stadiona

A. Čaušević

Početkom decembra prošle godine FK Željezničar je nakon dugo godina čekanja dobio generalnog sponzora.

Sada već bivše rukovodstvo kluba sa Grbavice je potpisalo sponzorski ugovor s kompanijom Caizcoin i to do ljeta 2023. godine.

Ova kompanija koja se bavi trgovinom kriptovalute po principima islamskog bankarstva se probila i u komšiluk, tačnije u FK Novi Pazar iz Srbije.

Iz srbijanskog kluba je saopšteno da je sa Caizcoinom potpisan najveći ugovor u historiji Novog Pazara.

Prvi potez koji je napravljen po potpisu ugovora je promjena naziva stadiona Novog Pazara koji će sada zove CaizCoin Arena.

Inače, jedan od uslova ugovora je da Pazarci ostanu u društvu najboljih poslije čega bi sponzorska saradnja bila produžena po puno boljim uslovima.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

"Sa ovim ugovorom klub je postigao značajnu finansijsku stabilnost i mogućnost da se ravnopravno takmiči sa klubovima iz gornjeg dijela tabele, a kompanija Caiz Coin dobila pouzdanog partnera za razvoj svojih projekata", saopšteno je iz Novog Pazara.

Podsjećanja radi, vrijednost sponzorskog ugovora između FK Željezničar i CaizCoina iznosi 750.000 eura.

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Mowzilla
Sve je to fino za procitati, ali neki da je bitcoin opao drasticno, tako da...
4 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti