Cajasol bolji od Orleansa

Cajasol bolji od Orleansa

Midhat Šljivak
Teme:

Prvi i jedni večerašnji susret Eurocupa odigran je u okviru grupe H, a Cajasol je zabilježio pobjedu nad Orleansom rezultatom 84:78.

U veoma  zanimljivom susretu viđena je zaista dobra košarka sa dosta preokreta. Domaći košarkaši su nakon deset minuta igre imali pet razlike 23:18, da bi odličnom igrom u drugoj dionici francuski tim okrenuo susret u svoju korist, te je na poluvrijeme otišao sa dva poena prednosti 35:33.

Ipak, u nastavku susreta Cajasol igra bolje od svog rivala. Treću dionicu su dobili 26:20, pa se  u završnih deset minuta ušlo sa četiri razlike za Špance, 59:55.

U završnih deset minuta Cajasol je održavao prednost većim dijelom zadnje četvrtine, ali se ušlo u neizvjesnu završnicu u kojoj je i povećao prednost na konačnih šest razlike.

Domaće je do pobjede predvodio Brian Asbury sa 27 poena, dok je kod poraženog sastava Caleb Green ubacio 21 poen.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.