Čajić: Albanija mora pasti na Bilinom polju

Mladi reprezentativac za SportSport.ba

Čajić: Albanija mora pasti na Bilinom polju

Dino Kurbegović

Mlada nogometna reprezentacija naše zemlje, jučer je na stadionu Tušanj remizirala (1:1) sa vršnjacima iz Srbije. Naša selekcija odigrala je solidno prvo poluvrijeme, ali u drugom je konačno došla do svoje igre što je okrunjeno i pogodkom koji je postigao Maletić.

Jedan od igrača koji nikada ne zakaže kada dobije minutažu, a to je uglavnom u drugom poluvremenu je ofanzivni veznjak Aldin Čajić. Kao i protiv Poljske, te Makedonije jučer je igrač čeških Teplica odigrao sjajno drugo poluvrijeme i dokazao da je igrač za početnu jedanestorku.

Za SportSport.ba 20-godišnji reprezentativac je najavio početak kvalifikacija naše mlade selekcije, te utakmicu naredog utorka protiv Albanije u Zenici.

Jučer je njegovim ulaskom protiv Srbije naša igra dobila na konkretnosti u napadu

"Drago mi je što sam ponovo dobio priliku od selektora Jagodića da opravdam minutažu, te se nadam da su svi zadovoljni mojom igrom. Mi smo se nakon nešto lošijeg prvog poluvremena u pauzi dogovorili da u drugom dijelu utakmice zaigramo odlučnije i ofanzivnije, što smo i učinili, te postigli taj izjednačujući pogodak uz još nekoliko prilika. Mislim da je remi najrealniji ishod utakmice po prikazanoj igri te šansama obe reprezentacije", kaže ofanzivac naše selekcije.

Narednog utorka otvaramo kvalifikacije protiv selekcije Albanije

"Spremni dočekujemo kvalifikacije, iako će nam puno nedostajati Muhamed Bešić i Nermin Zolotić. Mi ako želimo biti među prve dvije reprezentacije ne smijemo kiksati na domaćem terenu. Naš prvi protivnik je kvalitetna reprezentacija, koja igra slično kao i Srbija, tako da ćemo morati dati maksimum od prve do zadnje minute, ali jednostavno Albanija mora pasti na Bilinom polju. Igramo u Zenici, gdje ćemo imati sve uvjete za igru i nadam se da će nas publika u Zenici u što ne sumnjam podržati kao što je to jučer bio slučaj u Tuzli", nada se prvotimac Teplica.

Teplice klub za koji nastupa su osigurale opstanak u prvenstvu

"Imali smo veoma tešku punu turbulencija i sreća da smo u finišu zaigrali kako treba, te na kraju i obezbjedili igranje u najjačem rangu i naredne sezone. Moram pohvaliti moje saigraće kapitena Ljevakovića, te posebno Mahmutovića koji su imali fantastičnu sezonu i imaju velike zasluge za opstanak u ligi. Nadam se da ćemo sljedeće sezone uz par pojačanja igrati važniju ulogu u Češkom nogometu", završio je razgovor za naš portal Aldin Čajić.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.