Čajić: Džeko mi je zaista mnogo pomogao
Čajić na treningu Vukova

Veznjak Teplica boravio sedam dana na probi u Wolfsburgu

Čajić: Džeko mi je zaista mnogo pomogao

Veznjak Teplica, Aldin Čajić proveo je sedam dana na probi u Wolfsburgu. Prilikom sedmodnevnog boravka u gradu automobila, veliku pomoć mu je pružio naš reprezentativac Edin Džeko.

Čajić je pred početak ove sezone došao u Teplice iz Sparte Prag gdje je pružao odlične partije za juniore. Veoma brzo je zadobio povjerenje trenera Jirija Plišeka i uspio je upisati osam nastupa u prvom dijelu sezone.

Po završetku polusezone u Češkoj, 18-godišnji veznjak se zaputio u grad automobila gdje je proveo sedam dana na probi u Wolfsburgu. Ističe kako ne zna ništa o prelasku u redove Vukova, jer je sve to ostavio svom menadžeru Irfanu Redžepagiću u kojeg ima veliko povjerenje.

Veliku pomoć mu je pružio naš reprezentativni napadač Edin Džeko sa kojim je prvi put ušao u svlačionicu Wolfsburga i koji ga je upoznao sa igračima Vukova. Također, Čajić ističe kako je zadovoljan onim što je pokazao na sedmodnevnoj probi.

"Osjetio sam kakva atmosfera tamo vlada i kakvi su uslovi za treniranje. Zadovoljan sam onim što sam pokazao na probi. Što se tiče eventualnog prelaska u Wolfsburg o tome ne bih mogao ništa reći. Za sve te stvari zadužen je moj menadžer Irfan Redžepagić", rekao je Aldin Ćajić za SportSport.ba, dodavši:

"Edin Džeko mi je mnogo pomogao od prvog dana. S nijim sam prvi put ušao u svlačionicu i upoznao se sa igračima. Objasnio mi je neke stvari i puno mi je pomogao što se tiče samog treniranja. Mnogo sam mu zahvalan na svemu".

Bivši član Radnika iz Hadžića i Sparte iz Praga oduševljen je načinom treniranja u Wolfsburgu, te ističe kako je Steve McClaren veliki stručnjak.

"Nisam razgovarao sa McClarenom, osim što mi je u toku treninga davao instrukcije. Mislim da je zaista veliki stručnjak. Svidio mi se način na koji trenira ekipa Wolfsburga. Treninzi su stvarno super i usmjereni su uglavnom na igru na malom prostoru", ističe 18-godišnji veznjak čeških Teplica.

Ključni razlog zašto Čajić nije htio produžiti ugovor sa praškom Spartom je to što više nije htio igrati za juniore, osjetio je kako je spreman za veće izazove. Očigledno nije progriješio, već nakon nekoliko utakmica u dresu Teplica, Jiri Plišek ga je okarakterisao "motorom ekipe".

"Glavni razlog mog odlaska iz Sparte je to što više nisam želio igrati u omladinskim kategorijama, osjećao sam da mogu više. U međuvremenu došla je ponuda Teplica koju sam prihvatio. Sparta mi je ostala u zaista lijepom sjećanju. Tu sam mnogo napredovao. Sa njima sam bio juniorski prvak države noseći kapitensku traku", rekao je potencijalni član Vukova.

U nedjelju će se održati po reći put manifestacija Idol nacije koju organizuje najčitaniji sportski portal u regionu, SportSport.ba, a u kategorijama za najboljeg juniorskog igrača i otkriće sezone, nalazi se mladi veznjak Teplica.

"Zaista mi je drago što sam nominovan u ove dvije kategorije. Žiri odlučuje o nagradi, pa neka pobijedi najbolji", dodao je za kraj razgovora Aldin Čajić.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.