Čajić: Sarajevo može daleko s Plišekom

Češki stručnjak je pomogao dosta 18-godišnjem veznjaku

Čajić: Sarajevo može daleko s Plišekom

Aldin Čajić, prema pisanju njemačkih medija, našao se na meti Hamburga i Arsenala. No, 18-godišnji veznjak Teplica u razgovoru za naš portal kaže da ne zna ništa konkretno o tome, te se osvrnuo i na odlazak Jirija Plišeka sa klupe češkog kluba.

Čajić je na početku prošle sezone iz Sparte došao u redove Teplica, gdje je odigrao 20 utakmica u kojima je pokazao svoje kvalitete i zapao za oko nekih evropskih klubova. Boravio je na probnom radu u Wolfsburgu u decembru prošle godine, a nedavno su za njega interes pokazali Hamburg i Arsenal, prema pisanju njemačkih medija.

"Ne znam ništa konkretno o interesu Hamburga i Arsenala. Za to sam čuo samo preko medija. Ne obazirem se puno na to, jer imaju ljudi koji su zaduženi za te poslove. Sigurno je samo, da mi to daje motiv da još više radim", rekao je Čajić za SportSport.ba, dodavši:

"Međutim, ne bi bilo loše ni kada bi ostao u Teplicama još jednu sezonu. Ovdje mi je dobro. Mlad sam i potrebno mi je da što više igram, kako bih stekao iskustvo. Kada budem našupštao Teplice, mislim da bi mi najviše odgovarala Bundesliga. Tamo se zaista igra dobar fudbal".

Jiri Plišek, sadašnji trener Sarajeva, dostao je doprinio uspjehu Edina Džeke, a veznjak Teplica također ističe da mu je češki stručnjak dosta pomogao u dosadašnjoj karijeri. Petr Rada je preuzeo Teplice nakon odlaska Plišeka i Čajić kaže da je ekipa sada željna samo dokazivanja.

"Plišek je u Teplicama ispunio svoj cilj. Osvojio je jedne sezone Kup Češke. Sada je tu novi trener i željni smo dokazivanja, pa ćemo vidjeti šta nas čeka. Sve misli su okrenute ka novoj sezoni koja počinje za 20-ak dana", kaže Čajić, osvrnuvši se na mogućnosti Sarajeva sa novim stručnjakom:

"Mislim da mogu daleko svi zajedno. Igrači su dobili pravog trenera i ukoliko budu odrađivali sve ono što od njih bude tražio na terenu mislim da mogu napraviti veliki uspjeh. Plišek traži maksimalnu odgovornost igrača bez obzira da li se radi o treningu ili utakmici. Veliki je stručnjak sa mladim igračima, a takvih je u Sarajevu dosta. Plišek je meni mnogo pomogao. Za ovu godinu u Teplicama naučio sam dosta fudbalskih elemenata do njega".

Čajić je preskočio jedan nivo, zvani Premijer liga. Sa 15 godina iz Radnika prešao je u Spartu iz Praga gdje se u omladinskim selekcijama razvio u sjajnog nogometaša. U praškoj ekipi sa 17 godina postao  je kapiten juniorske selekcije. U razgovoru za naš portal kaže kako još uvijek postoji mogućnost da zaigra u našem prvenstvu, ali na taj korak bi se odlučio samo pred kraj karijere.

"Moja profesionalna karijera je tek počela, tako da je prerano pričati o takvim stvarima. Ali ne bih imao ništa protiv igranja u Premijer ligi, ali samo bi to bilo pred kraj karijere. Zaista ne znam kakvo bi naše prvenstvo tada moglo biti. Nadam se da će biti na višem nivou nego sada. Od rođenja sam navijač Sarajeva, tako da bih naravno za taj klub želio igrati u Premijer ligi, ukoliko bih se vratio u BiH", kaže 18-godišnji veznjak za kraj razgovora za SportSport.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.