Čak 12 fudbalera napustilo Everton

Velike promjene na Goodisonu

Čak 12 fudbalera napustilo Everton

Endin Čaušević
Teme:

Everton će ovog ljeta prema svemu sudeći napraviti dosta izmjena u svom igračkom kadru.

Engleski klub je danas na svojoj zvaničnoj stranici saopštio da je čak 12 fudbalera napustilo ovaj klub, a desetorici je istekao ugovor. Klub sa Goodisona je već ranije najavio da će biti dosta promjena u igračkom kadru, a ovo je prvi korak.

Čelnici kluba su odlučili da desetorica fudbalera neće dobiti produženje ugovora, dok je Tom Cleverley odlučio karijeru nastaviti u Watfordu. Također, klub je napustio i Enner Valencia koji se nakon isteka posudbe vratio u West Ham.

Igrači kojima je istekao ugovor s Evertonom su: Arouna Kone, Conor McAleny, Jack Bainbridge, Delial Brewster, Michael Donohue, Tyrone Duffus, Russell Griffiths, Connor Hunt, Josef Yarney i James Yates.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije