Čak 60 klubova liga petice zabilo manje golova od Messija!

Genijalac iz Rosarija jednostavno nevjerovatan

Čak 60 klubova liga petice zabilo manje golova od Messija!

Edmir Škorić

Devedeset golova zabio je Lionel Messi u kalendarskoj 2012. godini, ali pritom porušio mnoge rekorde i zadao pravo crveni na klubovima igrača mnogih klubova.

O čemu se radi? Genijalac iz Rosarija u 16 utakmica španske Primere uspio je da postigne nevjervatnih 25 pogodaka, što nije uspjelo mnogim klupskim kolektivima u Evropi.

 

On je postigao više pogodaka od čak 15 kluvova u Primeri, 13 u francuskoj Ligue 1, 12 u engleskoj Premier ligi, 11 u italijanskoj Seriji A i 10 u njemačkoj Bundesligi.

 

Od 98 momčadi u ligama petica, samo 37 njih je postiglo više pogodaka nego Barcelonin čudnovatni Messi. 

Potražite više informacija na temu La Liga:

 

Stoga je opravdano El Mundo Deportivo donosi naslovnicu na kojoj je velikim slovima ispisano "Brutal Messi". Ne zaboravite da su Messiju ostale još dvije utakmice do kraja godine. Igraat će protiv Cordobe u Kupu Kralja i Real Valladolida u Primeri.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.