Čak četvorica igrača Borca na spisku Peteva!

Za naredni meč

Čak četvorica igrača Borca na spisku Peteva!

E. Škorić

Reprezentacija Bosne i Hercegovine igrat će 18. decembra prijateljski meč protiv SAD u Los Angelesu.

Kako se meč ne igra u FIFA terminu, selektor Ivajlo Petev morat će da koristi ugalvnom igrače iz liga u kojima će biti na snazi pauza, pa će šansu dobiti i neki igrači iz Premijer lige BiH.

Kako je potvrđeno za naš portal od strane izvora bliskih Savezu, čak četvorica igrača iz banjalučkog premijerligaša i aktuelnog prvaka BiH naći će se na spisku.

Radi se o Nikolu Ćetkoviću (golman), veznjacima Aleksandru Vojnoviću i Amaru Begiću te napadaču Jovi Lukiću. Osim njih, na spisku je i bivši igrač Borca Almedin Ziljkić, koji nastupa u slovenačkoj Olimpiji i koji je već neko vrijeme član A reprezentacije.

Za očekivati je da selektor Petev uskoro objavi kompletan spisak igrača koje će povesti na dalek put, a uz to imat će priliku da 18. decembra uvidi s kakvim igračima raspolaže i da li neko može biti ozbiljan kandidat za neke važnije mečeve u budućnosti.

Kako SportSport.ba saznaje pojedini kandidati u iščekivanju poziva već su podnijeli zahtjeve za vize kako bi nesmetano mogli ući u SAD.

Na spisku će naći nekoliko igrača iz FK Sarajevo. Radi se o Selmiru Pidri, Andreju Đokanoviću, Numanu Kurdiću i Belminu Dizdareviću.

Petev će poslati pozive i u Mostar. Kako stvari stoje iz Zrinjskog će na spisku biti Hrvoje Barišić, Igor Savić i Josip Ćorluka, dok iz Veleža pozive očekuju Haris Ovčina i Mehmed Ćosić.

Selektor reprezentacije BiH će vrlo vjerovatno poslati pozive i na adrese drugih klubova, prije svih Tuzla Cityja, ali i Željezničara. Ajdin Nukić je ustaljen u A reprezentaciji, dok bi s Grbavice "preko bare" mogao putovati Vedran Vrhovac.

Top Komentari

Bhf111
Hahaha ovo je postalo smijesno, nije vise zalosno. Ali je Vico pametan, vidi mi budale samo znamo komentare pisati, a pobuniti se ne znamo, dobro je da nije pozvao i 11 iz Borca
34 2
Robijasi_It
Pa to i jest politika Vice otjerat Pjanica i neke druge da bi mogao prodavat igrace iz banja luke al glupi bosanci nasjedaju na sve
24 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi