Čakarević otpisan za Litvaniju

Novi problemi za Ivkovića

Čakarević otpisan za Litvaniju

Košarkaška selekcija Srbije koja se za Eurobasket u Litvaniji priprema u Vršcu siromašnija je za Marka Čakarevića, koji je zbog povrede zgloba desnog stopala morao napustiti pripreme.

Dušan Ivković, kod kojeg je Čakarević zauzimao bitan dio planova vezanih za pripremni period ali i sami šampionat nije želio pogoršanje povrede kod košarkaša, koji je ranije ovoga ljeta potpisao za KK Partizan.

Čakarević se tako pridružio Nemanji Bjelici, koji ipak još nije otpisan iz operacije Litvanija, ali, koji je ovih dana otišao u Barcelonu na dodatne pretrage kada je njegova povreda u pitanju. Na pripremama srbijanske selekcije u punom trenažnom procesu nisu još Milenko Tepić i Novica Veličković.

Cilj Srbije na Eurobasketu jeste plasman na Olimpijske igre 2012. godine u Londonu, a iste će pokušati izboriti kroz grupu B u kojoj su još Italija, Njemačka, Francuska, Letonija i Izrael.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.