Calciomercato: Džeko visoko na listi Milanovih želja

Rossoneri će tražiti napadače

Calciomercato: Džeko visoko na listi Milanovih želja

Edmir Škorić

AC Milan planira veliku potrošnju na ljeto kada dođu novi vlasnici - ultra bogati Kinezi.

Calciomercato donosi ekskluzivnu informaciju kako su trojica velikih napadača na meti Rossonera i sa novim vlasnicima pokušat će barem jednog ili dvojicu potpisati za narednu sezonu.

Novi sportski direktor Massimiliano Mirabelli ima niz ključnih želja, a visoko na listi prioriteta je bh. reprezentativac Edin Džeko, koji trenutno ima sezonu iz snova u Romi.

Osim Džeke, navodno je Milan uveliko zainteresovan za Andreu Belottija iz Torina i Romelua Lukakua iz Evertona. No, i ne čudi kada se pogledaju ta imena, obzirom da svaki od ovih napadača igra u životnoj formi.

Prema izvještajima, Milan će raspolagati sa 150 miliona eura od ljeta i napadači poput Bacce ili Lapadulije otići će u drugi plan i najvjerovatnije će im se pronaći prava zamjena.

Calciomercato u svom tekstu navodi da je Džeko navijač Milana i da bi to moglo imati važnu ulogu u eventualnom transferu, kao i to da Luciano Spalletti napusti Romu na kraju sezone.

Baš kao i Džeko, Belotti je također fan Milana od djetinjstva, dok je Lukaku prava 'zvijer' ove sezone, a nedavno je na jednom meču protiv Bournemoutha zabio četiri gola. 

Potražite više informacija na temu Serie A:

Uglavnom, rukovodstvo Milana raspolagat će se ozbiljnim ciframa od ljeta pa su samim tim i ozbiljni napadači u igri. Džeko ili neko drugi, ostaje da vidimo.

Zaprati AC Milan, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AC Milan Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi