Calderon ne igra u Poljskoj

Calderon ne igra u Poljskoj

Košarkaška reprezentacija Španije na EP u Poljskoj biće lišena usluga svog ponajboljeg igrača, playmakera NBA ekipe Toronto Raptorsa Jose Calderona.

"Glava i srce žele da nastupim u Poljskoj, ali tijelo mi govori drugačije. Ne smijem igrati i ovog ljeta, moram malo stati i odmoriti", kazao je Calderon u intervjuu za madridsku Marcu.

Calderon se još uvijek nije oporavio od povrede noge, a tokom ljeta želi predahnuti i zaliječiti sve povrede.

"Dugo sam razmišljao i na kraju ipak odlučio da neću igrati u Poljskoj. Nemoguće je. Reprezentacija može bez mene odigrati sve što i sa mnom, tako da se nadam da ćemo osvojiti zlato. Budu li u savezu zainteresirani za moje uključivanje u budućnosti, staviću se na raspolaganje selektoru."

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti