Ćaleta-Car, blago rečeno, uživa u ljetu iz snova

Marseille kupio Hrvata

Ćaleta-Car, blago rečeno, uživa u ljetu iz snova

E. Škorić

Duje Ćaleta-Car definitivno može da bude presretan kako se ovog ljeta stvari odvijaju u njegovom životu.

Najprije je Ćaleta-Car, nogometaš RB Salzburga, igrao finale Svjetskog prvenstva s Hrvatskom, a nakon velikog slavlja u rodnoj grudi došlo je vrijeme za veliki transfer.

Francuski velikan Marseille objavio je kako je kupio 21-godišnjeg defanzivca, koji je igrao nekoliko puta protiv svog novog kluba u protekloj sezoni, budući da su se Marseille i Salzburg čak četiri puta sastali u Europa ligi.

"Dobrodošli", objavio je Marseille na Twitteru s hrvatskom zastavom i videom prvog Dujinog dana u tom gradu.

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

Iza sebe Ćaleta-Car ima dvije i pol sezone u Salzburgu s kojim je igrao polufinale Europa lige, a protiv Islanda je na SP-u odigrao svih 90 minuta, dok u ostalim mečevima nije imao mjesta pored Lovrena i Vide.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi