Calhanoglu je udarna igra Turske, ali Genije njime nije oduševljen

BiH sutra protiv Turske

Calhanoglu je udarna igra Turske, ali Genije njime nije oduševljen

Hakan Čalhanoglu udarna je igla turske fudbalske reprezentacije protiv koje će sutra snagu odmjeriti naša reprezentacija. Utakmica se igra u Rizeu od 20.45 i za nas predstavlja prijateljsku uvertiru pred okršaj sa Sjevernom irskom u ponedjeljak na Grbavici u sklopu Lige nacija.

Uoči ove utakmice, nekako usput Calhanoglua se dotakao i Dejan Savičević koji je pričao zapravo za Gazzeta dello Sport pričao o Milanu i očekivanjima pred naredni gradski derbi milanskih rivala.

Popularni Genije besjedio je o svemu, a za Hakana je rekao da može još da napreduje.

"Meni nije bio problem nositi "desetku". Nisam previše razmišljao o tome. Naravno, pritisak uvijek može da vam napravi problem. Čalhanoglu svakako posjeduje kvalitet i može još da napreduje. U ovom trenutku Milan se najviše oslanja na Susa, a tu su i Kessie, odnosno Bonaventura“, kazao je Savičević koji je zajedno sa našim selektorom Robertom Prosinečkim postao 1991. evropski prvak prije nego što je iz Zvezde otišao u Milan.

Savičević je uporedio potom i dva vrhunska napadača koja će se uskoro naći na suprotnim stranama, Iguaina i Icardija.

"Radi se o dvije različite vrste napadača. Meni se više dopada Pipita, jer daje golove, ali i učestvuje u utakmici. Asistira saigračima i pomaže cijeloj ekipi. Icardi je sjajan realizator, ali za njega mora da radi cijela ekipa“.

Hakan Calhanoglu, logično, nalazi se na spisku selektora Mircee Luceskua za utakmice sa BiH i Rusijom, no pitanje je da li će ga selektor koristiti u prvome meču budući da im je bitniji onaj sa Rusijom u Ligi nacija tri dana kasnije.

U dresu Turske on je dosad dao devet golova. Od 23 igrača koja se nalaze na spisku samo je Tosun zabio više golova za reprezentaciju od njega (11). Generalno, malo je igrača koji su zabijali ikako golove. Četiri je dao Cengiz Under i dva Mehmed Topal.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti

Najčitanije iz kategorije