Čalino Sarajevo ruši rekorde, navijači opet nasmijani

Bordo tim u sjajnom nizu

Čalino Sarajevo ruši rekorde, navijači opet nasmijani

Edmir Škorić

Nogometaši Sarajeva s 1:0 pobijedili su Olimpik na Otoci u današnjem susretu 20. kola Premijer lige BiH.

Iako nije izgledalo toliko uvjerljivo, Sarajevo je danas upisalo važna tri boda i ostalo u trci za šampionsku titulu, pa je i dalje na minus dva od vodećeg Zrinjskog.

Zanimljivo, ovo je bila sedma uzastopna pobjeda Sarajeva u Premijer ligi BiH, čime je izjednačen rekord iz sezona 1984/85, 2001/02, 2012/13.

Ukoliko u subotu Sarajevo pobijedi Široki Brijeg, postavit će novi klupski rekord. Taj meč igra se 11. marta u 15 sati na stadionu Koševo.

Velike zasluge za ovaj niz, ako ne i najveće ima Mehmed Janjoš. Iskusni stručnjak je ekipu preuzeo u teškoj situaciji, a loši rezultati i loša igra u jednom trenutku okrenuli su zahtjevnu publiku sa Koševa protiv ekipe i Čala je dobio ulogu da 'vadi kestenje iz vatre'.

Možda to na početku nije izgledalo najbolje, ali Janjoš poznaje Sarajevo i znao je da sa svojim saradnicima može do rezultata ali samo uz pošten i istrajan rad što Čalu i krasi kroz njegovu karijeru.

Na kraju prvog dijela sezone Čalini 'ratnici' nanizali su pet pobjeda, te se priključili u borbi za vrh. Navijačima se vratio optimizam, pa su s nestrpljenjem očekivali prelazni rok i nekoliko bombastičnih pojačanja.

Međutim, igrači koje je Janjoš želio nisu mogli da se dovedu, ali legendarni nogometaš Sarajeva nije očajavao. U miru, bez medijske pompe, odradio je pripreme s gotovo istom ekipom koja se na početku mučila. Stvorila se pozitivna atmosfera i rezultati bez obzira na sve nisu mogli izostati. 

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Na otvaranju drugog dijela sezone u ne tako dobroj igri savladan je Vitez, no Sarajevo je pred Olimpik ostalo bez nekoliko prvotimaca. Opet su se tamni oblaci nadvili nad Koševom, a kada je Janjošu sredinom sedmice umrla majka, situacija se dodatno zakomplikovala.

No, opet je Janjoš bez pompeznih najava sastavio ekipu i na Otoku otišao sa samo jednim ciljem, a to su tri boda. Uspio je, Sarajevo puše za vrat Zrinjskom, a naredno kolo na Koševo stiže Široki Brijeg. Današnja pobjeda, sedma u nizu, savršena je pozivnica svim navijačima Sarajeva ali i ljubiteljima fudbala da dođu na Koševo i uživaju u fudbalu. Možda i ne tako dobrom ali sasvim sigurno gledaoci koji dođu na Koševo u bordo dresovima gledat će ratnike, a fanatična borbenost sigurno nikog na tribinama neće ostaviti ravnodušnim.

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi