Cambuur prvi put nakon 1999. godine u Erediviziji

Izborili plasman u najviši rang holandskog nogometa

Cambuur prvi put nakon 1999. godine u Erediviziji

Edmir Škorić
Teme:

Nogometaši Cambuura su pobjedom 2:0 kod Excelsiora izborili plasman u holandsku Erediviziju.

U posljednjem kolu holandske Eerste divisie (prve lige) Cambuur je preuzeo prvu poziciju od Volendama i proslavio ulazak u društvo najboljih. 

 

Volendamu bi za ulazak u Erediviziju bio dovoljan i bod u gostima kod Go Ahead Eaglesa, no poraženi su s 3:1, što je Cambuur iskoristio pobjedom kod Excelsiora. 

 

Strijelci za Cambuur bili su Erik Bakker i Adnane Tighadouini. Ovo je za Cambuur povratak u Erediviziju prvi put od 1999. godine. Zanimljivo je da su prvenstvo počele 18 ekipa, da bi se završilo sa 16. Bakrot su proglasili AGOVV i Veendam.

Sve utakmice koje su igrali ovi klubovi smatraju se neodigranim, kako bi prvenstvo bilo regularno.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.