Čampara: Zvezda je veliki favorit, ali ih možemo iznenaditi

Mladi košarkaš Spasa

Čampara: Zvezda je veliki favorit, ali ih možemo iznenaditi

Mladi košarkaši Sparsa su u prvoj utakmici grupe A kvalifikacija za Euroligu savladali Albu rezultatom 76:72.

Najbolji pojedinac u pobjedničkom timu bio je Sani Čampara, koji je ubacio 22 poena. Mlada zvijezda bh. košarke je nakon utakmice istakla zadovoljstvo zbog ostvarene pobjede.

"Iza nas je prilično teška utakmica, ali zadovoljni smo zbog pobjede, posebno zbog toga jer nam je ovo bila prva utakmica. Takve utakmice su uvijek najteže. Mislim da je pobjednika odlučio naš karakter kada su nas počeli stizati. Igrali smo smireno i nismo im dozvolili da preokrenu rezultat. U svojoj ekipi smo imali bolju atmosferu nego što je bila u timu Albe", rekao je Čampara, koji je potom najavio predstojeću utakmicu protiv Crvene zvezde:

"Od svake utakmice očekujemo najviše. Zvezda je veliki favorit, ne samo na ovom kvalifikacijskom, već i na finalnom turniru. Ipak mislim da ih možemo iznenaditi, ali samo ako budemo igrali onako kako inače igramo".

Raspoložen nakon pobjede bio je i Aleksa Stepanović, još jedan košarkaš sarajevskog tima:

"Na prvim utakmicama su ekipe uvijek u grču. Igrali smo bolje kao tim i to je odlučilo pobjednika u ovoj neizvjesnoj utakmici. Crvena zvezda jeste favorit, ali dat ćemo svoj maksimum da ih pokušamo pobijediti. Gledali smo njihovu utakmicu protiv Budućnosti i znamo te igrače. Veliki problem predstavlja to što je mala vremenska razlika između utamica, ali morat ćemo dati posljednje atome snage kako bismo pobijedili Zvezdu".

Sparsi se sa Crvenom zvezdom sastaju od 18 sati u Beogradu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti