Campbell potpisao za Newcastle

Campbell potpisao za Newcastle

Edmir Škorić

Iskusni engleski defanzivac Sol Campbell nastavlja karijeru u Premiershipu, no ne u dresu Arsenala. Naime, Campbell je potpisao jednogodišnji ugovor sa Newcastleom.

Campbellu je ovog ljeta istekao ugovor sa Topnicima, te je Newcastle, povratnik u društvo najboljih, iskroistio „akcijsku ponudu“, odnosno bez većih problema svojim redovima pridodao iskusnog stopera.

Ujedno, tridesetpegodišnjak će na St. James Parku biti prava zamjena za povrijeđenog Stevena Taylora, koji bi mogao propustiti čak čitav prvi dio sezone.

“Na završetku karijere nisam mogao poželjeti bolji angažman. Dolazak u Newcastle, klub s takvom tradicijom, baštinom i podrškom navijača, za mene je nešto fenomenalno“, kazao je Campbell za službeni sajt crno-bijelih.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.