Cannavaro pokušao u Kinu dovesti Lukakua i Mertensa

Ipak ostao bez pojačanja

Cannavaro pokušao u Kinu dovesti Lukakua i Mertensa

Italijanski stručnjak Fabio Cannavaro trenutno sjedi na klupi kineske ekipe Tianjin Quanjian. 

Cannavaro je italijanskim medijima otkrio da je tokom prethodnog prelaznog roka pokušao dovesti nekoliko velikih evropskih zvijezda u Kinu, ali nije uspio.

"Razgovarao sam sa Mertensom i pokušao sam ga dovesti u Kinu. Ali, tih dana kada smo razgovarali, on je počeo postizati mnogo golova za Napoli. U svakom slučaju, to su bili samo razgovori. Postoji nekoliko fudbalera iz Belgije koji su veoma interesantni Kinezima. Jedan od njih je Radja Nainggolan koji može dobiti državljanstvo Indonezije obzirom da je njegov otac iz te zemlje", rekao je Cannavaro pa nastavio:

"Fellaini mi je bio ponuđen, ali tada sam rekao da tražim fudbalera drugačijeg profila. Razgovarao sam sa Lukakuom, ali problem je taj što ga Everton nije htio pustiti. On bio bio savršen igrač za Kinu", rekao je Cannavaro.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi