Cantona: Želio bih da Ferguson ostane vječno

Legendarni napadač bi volio naslijediti Škota

Cantona: Želio bih da Ferguson ostane vječno

A. Haznadarević

Jedan od najvećih igrača Manchester Uniteda svih vremena Francuz Eric Cantona, priznao je da uživa gledajući Fergusona na klupi Crvenih đavola, te da bi volio da popularni Fergie vječno ostane na klupi tima sa Old Trafforda.

"Alex Ferguson je kao dijete, ima toliko energije, toliko ljubavi prema igri. Volim ga gledati kako pobjeđuje i želio bih da ostane menadžer zauvijek. On je rođeni pobjednik, zato je osvojio mnogo toga", istakao je veliki Cantona, tenastavio:

 

"Ono što je nevjerovatno kod njega je to da mu je svaka sljedeća utakmica kao prva u karijeri. On vam daje to - tu strast, tu ljubav prema igri, tu ljubav prema pobjedama".

 

Cantona za kraj razgovora sa novinarom Daily Mirrora, ipak, nije uspio izbjeći pitanje da li bi volio sjesti na klupu Uniteda, nakon što se Fergie penzioniše.

Potražite više informacija na temu Premier league:

 

"Ja bih rekao - United je poseban, naravno da bih želio. Ipak, trenutno sam u New York Cosmosu, ali ako se jednog dana pruži prilika, zašto da ne?", priznao je legendarni napadač i prava ikona Manchester Uniteda. 

Zaprati Manchester United, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester United Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.