Cantu na vrhu, sedam poena Mitrovića za Montegranaro

Lega A, 17. kolo

Cantu na vrhu, sedam poena Mitrovića za Montegranaro

Midhat Šljivak

Košarkaši Montegranara savladali su u 17. kolu italijanskog prvenstva ekipu Venezije rezultatom 73:72 uz solidnu partiju Nemanje Mitrovića.

Nakon 20 minuta igre činilo se kako će Montegranaro upisati novi poraz. Venezia je na poluvremenu imala osam poena prednosti 44:36, ali su domaći košarkaši u nastavku stigli do preokreta. 

Josh Mayo je pogodio trojku za vodstvo Montegranara 73:72, da bi oba tima potom promašila svoje napade, te je domaći sastav slavio pobjedu u ovom susretu.

Bh. košarkaš Nemanja Mitrović je odigrao dosta solidan meč u domaćem timu. Postigao je sedam poena, te je imao pet skokova za 27 minuta na parketu. Mayo je za domaće ubacio 23 poena, a za goste je Andre Smith ubacio 22 poena, te je imao 12 skokova.

Cantu je u derbiju savladao Sassari rezultatom 99:95. Sjajan meč su odigrale ove dvije ekipe, a na kraju je Cantu stigao do trijumfa kojima je potvrdio prvu poziciju. Domaće je do pobjede vodio Joe Ragland s 22 poena, dok je kod Sassarija imao double-double učinak od 26 poena i 10 skokova. Caleb Green je ubacio 22 poena.

Lega A 17. kolo:


Avellino - Pistoia 75:70
Cantu - Sassari 99:95
Caserta - Pesato 100:88
Montegranaro - Venezia 73:72
Siena - Reggiana 65:55
Virtus Bologna - Cremona 85:90

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti