Budimir nakon remija: Da je bilo 11 na 11 mislim da bi dobili utakmicu

Trener Širokog Brijega

Budimir nakon remija: Da je bilo 11 na 11 mislim da bi dobili utakmicu

Esmer Oštraković

Jako dobru utakmcu odigrale su ekipe Širokog Brijega i Posušja u okviru 13. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine. Na kraju, pobjednika nije bilo, te je utakmica završena rezultatom 1:1.

Očekivala se sasvim sigurno pobjeda Širokog Brijega, ali gosti su uspjeli da odnesu bod sa ovog susreta.

Pred kamere su stali trener Širokog Budimir kao i Capan.

"Dobro smo ušli u utakmicu, prvih 15 minuta imali smo dvije šanse. Nakon toga Posušje je preuzelo kontrolu i zabili su taj gol iz slobodnog udarca. Moram vidjet šta je tačno tu bilo. Nismo se snašli.

Igrali smo i protiv vjetra prvo poluvrijeme. Drugo poluvrijeme dogovorili smo se da možemo okrenuti utakmicu. Neke sitne taktičke promjene smo napravili i mislim da smo tih 20 minuta drugog poluvremena, do crvenog kartona smo bili bolji. Nakon toga glupost našeg igrača i nije lako igrati 25 minuta sa igračem manje i tražiti pobjedu. Morali smo se povući i braniti praktično taj neriješen rezultat. Mislim da je bilo 11 na 11 da bi dobili utakmicu", rekao je Budimir.

Nakon Budimira, o utakmici je govorio i Capan.

"Teška utakmica, težak teren. Mislim da smo dobro otvorili utakmicu, a onda taj slobodnjak. Drugo poluvrijeme smo išli jako, ali nesretan crveni karton. Ispade da je 1:1 dobar rezultat a išli smo po pobjedu."

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

U posljednje vrijeme ne bilježite dobre rezultate.

"Fali nam malo završnice, ne primamo mnogo golova, ali ni ne zabijamo. Možemo se dić i idemo dat sve od sebe", rekao je Capan.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi