Capdevila već u januaru u Napoliju?

Capdevila već u januaru u Napoliju?

Edmir Škorić

Iako je Joan Capdevila u Benficu stigao ovog ljeta, mogao bi već u januaru napustiti portugalski klub.

Capdevila je u Benficu stigao iz Villarreala kao zamjena za Fabija Coentraa koji je otišao u Real Madrid, ali nemalo se iznenadio kada je saznao da ga klub nije registrovao za nastupe u grupnoj fazi Lige prvaka. Njegov agent nagovještava odlazak, a mogao bi završiti u Napoliju.

"Može li Capdevila otići u Napoli? Dakako, Napoli je vrlo važan klub i s velikim zadovoljstvom ćemo ih prihvatiti. Sastat ću se sa Benficom uskoro i vidjeti postoji li mogućnost da napusti klub u januaru", rekao je njegov agent Horacio Gaggioli, dodavši:

"Ne znam da li je Napoli doista zainteresovan za njega".

Tridesttrogodišnji Capdevila je odigrao tek jednu od tri utakmice Benfice u Portugalu. Ranije je, osim za već pomenuti Villarreal, igroa za Espanyol, Atletico Madrid i Deportivo.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.