Capello: Vjerujem u svoje igrače

Fabio Capello ne pomišlja na poraz

Capello: Vjerujem u svoje igrače

Uoči velikog derbija osmine finala Svjetskog prvenstva između Engleske i Njemačke Fabio Capello ne skriva sastav od Joachima Lowa i najavljuje isti sastav kao protiv Slovenije uz jednu izmjenu.

„Da, znam moj tim, ustvari znam deset igrača, za posljednjeg ću se odlučiti. Deset igrača plus Carragher ili King, to je to. Nemam šta skivati“, rekao je Capello uoči najvažnije utakmice od kako je na klupi Engleske.

Wayne Rooney u tri utakmice grupne faze nije uspio postići pogodak, u engleskim medijima je dosta kritikovan, ali Capello mu vjeruje i ne namjerava ga ostaviti na klupi u najvažnijoj utakmici.

„Rooney trenira veoma dobro. Postigao je mnogo golova na treninzima, pa se nadam da može i protiv Njemačke. On nam je važan igrač. Nije postigao gol na nekoliko posljednjih utakmica, ali njegova kretnja po terenu i asistencije su nam jako važni“, vjeruje napadaču Manchestera Capello.

Posljednju utakmicu na nekom velikom takmičenju Engleska i Njemačka su odigrale prije deset godina u belgijskom Charleroiju  na EP-u kada je Engleska predvođena Kevinom Keeganom golom Alana Shearera slavila sa 1:0, ali su obje reprezentacije ispale u prvom krugu. Capello se nada kako on neće ispasti rano kao što su njegovi zemljaci Italijani.

„Ovo je veoma važna utakmica, jer želimo proći dalje. Želimo da igramo sljedeću utakmicu. Znam vrijednost Njemačke, ali znam i koliko vrijede moji igrači. Pritiska ima, naravno, ali na velikim takmičenjima to je normalno“rekao je Fabio Capello uoči velikog derbija s Njemačkom.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.