Čapljić: Kalkulacija nema, pobijediti moramo

Rudar dočekuje GOŠK

Čapljić: Kalkulacija nema, pobijediti moramo

Derbi u borbi za opstanak igra se u Prijedoru. Rudar dočekuje sastav GOŠK-a, a oba tima nisu obezbjedila status premijerligaša i za narednu sezonu. 

Rudar je u nešto povoljnijoj poziciji, jer pobjedom i teoretsko osiguravaju opstanak, a za njih je i nerješen rezultat bez golova dovoljan, jer u slučaju da na kraju sezone imaju isti broj bodova sa momčadi iz Gabele bili bi bolji u međusobnom skoru.

"Te kalkulacije nikad nisu dobre, pa je tako i sad uoči ovog susreta. Naš zadatak je da pobjedimo goste iz Gabele, jer ćemo tako obezbjediti opstanak. Neće biti lako, jer i za goste je ovo ključna utakmica u kojoj oni mogu da produže nadu u opstanak. Očekujem od mojih igrača da na terenu pruže maksimum. Kvalitetniji smo od GOŠK-a", rekao je trener Vlado Čapljić.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti