Debitovao pobjedom na klupi Željezničara

Čapljić: Mnogo smo željeli pobjedu, imamo još puno posla

Vlado Čapljić je pobjedom debitovao na klupi Fudbalskog kluba Željezničar.

Novi šef stručnog štaba Plavih sa Grbavice je nakon utakmice bio zadovoljan ostvarenim rezultatom, a istakao je da su njegovi igrači silno željeli doći do tri boda.

"Svi smo vidjeli da imamo velikih problema i mnogo je teško u kratkom periodu riješiti ih. Danas nam je bio najbitniji rezultat i glavno je da smo došli do pobjede. Imamo mnogo rada, ali još mnogo truda trebamo unijeti da bi bili na željenom nivou", rekao je Čapljić, koji je potom dodao:

"Momcima čestitam na pobjedi, koju su mnogo željeli. Olimpic se pokazao kao izuzetno kvalitetna ekipa, koja je tokom cijele utakmice stvarala prilike za pogodak. Nama je bilo bitno da odigramo jednu takmičarsku utakmicu i sretni smo zbog pobjede".

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Trener Željezničara je prokomentarisao i situaciju s kraja utakmice, kada je Zoran Kokot dobio bespotreban žuti karton.

"Sticajem okolnosti niste prisustvovali toj situaciji, a ja sam bio u blizini. Došlo je do jednog nesporazuma, četvrti sudija mu je dozvolio da uđe u igru, on je ušao a glavni je sve to prekinuo i dao mu žuti karton. Njegovu reakciju ne mogu da opravdavam, ali nije to ništa strašno. Imao je veliku želju za ostvarivanjem pobjede, koja nam je silno trebala".

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.