Čapljić: Poslije utakmice u gradu je bio dan žalosti
Izraz lica tadašnjeg trenera Želje Ivice Osima govori sve

Nerado se prisjeća meča sa Videotonom

Čapljić: Poslije utakmice u gradu je bio dan žalosti

Član legendarne generacije fudbalara sarajevskog Željezničara, danas trener Slavije, Vlado Čapljić, nerado se prisjeća utakmice sa Videotonom.

Čapljić je blizu, jako blizu da blokira šut Josefa Čuhaija, ali nije uspio, a mađarski bek je zatresao mrežu Dragana Škrbe u 88. minuti susreta za konačnih 2:1 i plasman Videotona u finale Kupa UEFA.

 

"Ja bih volio da tu utakmicu više nikad, ali baš nikad ne spomenem u životu", bila je prva rečenica koju nam je rekao Čapljić.

 

"To je sa jedna strane bio veliki uspjeh Željezničara, ali s druge strane i velika sportska tragedija. Bili smo tako blizu. Imali toliko šansi na toj utakmici da je to čudo. I onda, pred kraj utakmice smo primili gol...", kaže Čapljić za SportSport.ba.

 

"Zaista se nerado prisjećam te utakmice i svega nakon nje. I dan danas nas sve boli što nismo otišli u to finale".

 

Atmosfera nakon primljenog gola je bila sablasna...

 

"Da. Poslije utakmice u svlačionici niko nije pričao ništa. Bio je to dan žalosti. Ne samo u svlačionici, već u cijelom gradu. Možda ću nešto preuveličati, ali čini mi se da ni muzika puštana u kafićima. Sjećam se da je jedan veliki navijač Želje, Nele Karajlić, u Beogradu dao izjavu: 'Da je Željo pobijedio Videoton, ne bi bilo rata'. To je bila utakmica života za sve nas", dodao je Čapljić na kraju razgovora za SportSport.ba.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

 

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.