Čapljina u finalu poražena od Splita

Košarkaški "Libertas" turnir

Čapljina u finalu poražena od Splita

U finalu turnira"Libertas" koji je odigran u Dubrovniku, Čapljina je poražena od Splita (65:59).

BiH prvoligaš je tako nakon pobjede protiv Metkovića u polufinalu, poražen u susretu čiji se pobjednik mogao naslutiti već nakon prvog dijela utakmice kada su košarkaši Splita otišli na prvu osjetniju razliku (38:28). Pobjeda je veća za Žute ako se zna da su dosta rano ostali bez isklučenog Dijana, dok su Sobin i Reinholt imali problema sa povredama.

U timu pobjednika najbolji je bio Vuković sa 16 poena, dok je Sobin dodao 12, a Mimica 10. Kod Čapline, Kovačević i Klještan, po 10 postignutih koševa. U onoj drugoj utakmici za treće mjesto domaći Dubrovnik je bio bolji od Metkovića (79:63).

Predstavama na ovom turniru, ali i potezima Uprave tokom priprema za novu sezonu, tim Čapljine, kojeg sa klupe predvodi iskusni stručnjak Hrvoje Vlašić, ponovo je najavio silne motive za ponavljanje prošle, veoma uspješne sezone.

Nova pojačanja Halibegović i Klještan su u Dubrovniku najavili mnogo bolje predstave kluba, koji je prije "Libertasa" u tri susreta zabilježio isto toliko poraza. Prošlogodišnje peto mjesto u Ligi 6 svi u ovom hercegovačkom klubu žele popraviti. Kada bi Čapljina napravila korak više to bi značilo polufinale doigravanja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.