Carles Alena napustio Barcelonu i potpisao za Getafe

Ide na posudbu

Carles Alena napustio Barcelonu i potpisao za Getafe

E. Čaušević

Barcelona je danas zvanično potvrdila da Carles Alena više nije član prvog tima, te da će drugi dio sezone provesti na posudbi.

Alena je u dosadašnjem dijelu sezone odigrao svega pet utakmica u dresu Barcelone i bilo je odmah jasno da Ronald Koeman ne računa previše ozbiljno na njega.

U dogovoru s klubom odlučeno je da je najbolje da Alena ide na posudbu do kraja sezone, a intere za njega pokazalo je nekoliko klubova iz La Lige.

No, na kraju je Alena odlučio da karijeru nastavi u dresu Getafea gdje je danas zvanično predstavljen kao novo pojačanje.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Ovaj 23-godišnjak će sigurno imati bolju minutažu nego u Barceloni, a Getafe će na kraju sezone imati priliku da otkupi njegov ugovor.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi