Govorili da je sposoban samo za igranje u odbrani, a onda je on zabio golčinu škaricama

Legenda Barcelone

Govorili da je sposoban samo za igranje u odbrani, a onda je on zabio golčinu škaricama

Endin Čaušević

Legendarni španski fudbaler Carles Puyol danas slavi svoj 44. rođendan.

Puyol je cijelu svoju karijeru proveo u dresu Barcelone gdje je ostavio dubok trag i postao je jedna od legendi katalonskog kluba.

S Barcelonom je osvojio sve što je mogao, a za prvi tim debitovao je još 1999. godine. Puyol je igrao sve do ljeta 2014. godine kada je odlučio da se penzioniše nakon problema s povredama.

Također, Puyol je odigrao i 100 mečeva za reprezentaciju Španije s kojom je također osvojio skoro sve što je mogao.

Iako je za Barcelonu odigrao 15 sezona jasno je da Puyol nije postigao previše golova. u Preko 600 mečeva za katalonski klub zabio je 22 gola, ali većinom je igrao na poziciji štopera ili u krajnjem slučaju desnog beka.

Međutim, neki od njegovih golova ostat će još dugo upamćeni. Mnogi su govorili da se Puyol u ofanzivi očajno snalazi i da je stvoren samo za odbranu, ali kada su prekidi u pitanju tu je bio itekako opasan.

Jedan njegov pogodak je posebno nevjerovatan, a postigao ga je 2002. godine na meču protiv Tenerifa kada je Barcelona u gostima slavila s čak 6:0, a četiri gola tada je postigao legendarni Rivaldo.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Puyol se također upisao u listu strijelaca u 15. minuti kada je zabio pogodak škaricama za 1:0 čime je sve ostavio bez teksta.

Tada je utišao kritičare u Španiji koji su često kritikovali njegovu igru u napadu, a nakon toga Puyol je pokazao da je itekako opasan i u napadu pogotovo kada su u pitanju prekidi.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi