Ancelotti zbog dogovora sa Realom odbio Sir Alexa: Bila mi je čast, ali...
Foto - EPA

Italijan odbio United

Ancelotti zbog dogovora sa Realom odbio Sir Alexa: Bila mi je čast, ali...

Midhat Šljivak

Menadžer Everton Carlo Ancelotti priznao je kako je imao ponudu Sir Alexa Fergusona da preuzme vođenje Manchester Uniteda.

Legendarni menadžer je odlučio otići u penziju 2013. godine. Obavio je razgovore sa mnogim menadžerima, a jedan od njih je bio i italijanski stručnjak.

Ancelotti ističe da mu je bila velika čast samo što je Sir Alex razgovarao sa njim.

"Još uvijek imam odlične odnose sa Sir Alexom. Bili smo na sastanku kada je odlučio da se oprosti. Želio je da preuzmem United, ali bio sam tad blizu dogovora sa Realom. Cijenim to što je razgovarao sa mnom. Kasnije više nije bilo nikakvih razgovora", rekao je Ancelotti.

Na klupu Crvenih đavola tada je sjeo David Moyes. Međutim, nije se dugo zadržao, a United od odlaska Fergusona ima ogromne probleme da nađe čovjeka koji bi tim vratio na sami vrh.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Najbliže tome je bio Jose Mourinho, ali rukovodstvo kluba nije imalo strpljenja da čeka da izgradi tim, pa mu je u krajem 2018. godine uručen otkaz.

Sada veliko povjerenje ima Ole Gunnar Solskjaer, ali vidjet ćemo koliko će i on izdržati na klupi velikana sa Old Traffroda.

Zaprati Manchester United, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester United Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi