Ko od igrača Reala može postati dobar trener? Ancelotti nije imao nikakvu dilemu, u dahu je to rekao

Neki novi Xabi Alonso?

Ko od igrača Reala može postati dobar trener? Ancelotti nije imao nikakvu dilemu, u dahu je to rekao

Edmir Škorić

Trener Real Madrida Carlo Ancelotti održao je press konferenciju prije ligaškog meča sa Alavesom, a na istoj je odgovarao na neka interesantna pitanja novinara.

Ancelottijev Real ranije je osigurao titulu, potom izborio finale Lige prvaka i rasterećeno čeka meč sa Alavesom, koji u smislu rezultata nije važan, mada će to biti dobra prilika za igrače iz drugog plana da pokažu svoje prave vrijednosti.

Do kraja sezone Reale će najviše biti fokusiran na finale Lige prvaka protiv Borussije Dortmund koje je na programu 1. juna na stadionu Wembley u Londonu.

"Moramo iskoristiti ove utakmice do finala Lige prvaka da imamo dobru dinamiku. Sutra igraju oni koji su odmarali protiv Granade", rekao je Ancelotti, a na pitanje ko će biti na golu, odgovorio je:

"Cilj je doći do finala s cijelom momčadi u najboljem izdanju. Oni koji su se sada vratili poput Courtoisa i Militaa trebaju više minuta. U sedmici prije finala donijet ćemo odluku".

Oglasi

Da li bi volio da Jude Bellingham bude nabjolji strijelac lige? "Ne razmišljamo o tome. Mislimo da je Bellinghamov cilj već postignut, pomogao je timu i iznenadio sve. Najbolji strijelac nam nije bitan".

Ostaje li Nacho? "Nacho ima odluku u svojim rukama. Može raditi što god hoće".

Koja su 2-3 igrača koja su Carla najviše iznenadila? "Teško je reći. Najmanje sam poznavao Frana Garciju, koji je dobro prošao. Joselu i Brahim su također bili vrlo dobri. Ima igrača koji bi mogli pridonijeti više kada bih im dao više minuta. Ceballos nije imao minutažu koju je zaslužio iz nekoliko razloga. Mogao je i Arda Güler igrati više da nije bilo povreda".

Potom je upitan ko bi od trenutnih igrača Reala mogao biti uspješan trener? Kao recimo Xabi Alonso, kojeg je Ancelotti svojevremeno trenirao, a danas je jedan od najboljih trenera na svijetu.

"Koji bi igrači mogli biti treneri? Vjerujem da ima kvalitete biti trener. Možete biti trener, ali to morate željeti. S obzirom na poteškoće koje imaju treneri, mnogi igrači ne žele biti treneri, jer vide veliku odgovornost i pritisak. Carvajal, Nacho, Ceballos, Kroos, Modrić... mogli bi biti treneri".

Potražite više informacija na temu La Liga:

Hoće li igrači nakon nedavne proslave titule sada biti opušteniji u meču protiv Alavesa? "Ja ne mislim tako. Nakon utakmice protiv Alavesa dat ću tri dana odmora. Trebaju se odmoriti, a onda ćemo se u sljedeće dvije sedmice pripremati za finale".

Koji je bio najdelikatniji trenutak sezone? "Bez sumnje poraz od Atletica u La Ligi u septembru. Od te utakmice smo shvatili da moramo promijeniti stvari u odbrani. Taj poraz nam je pomogao da promijenimo odbranu, što nam je dobro došlo. Bila je ovo laka sezona zahvaljujući igračima".

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi