Ancelottiju nije teško pao odlazak Joselua, odmah je nazvao njegovu zamjenu: "Zabit ćeš 20 golova!"

Puno očekuje od novog napadača

Ancelottiju nije teško pao odlazak Joselua, odmah je nazvao njegovu zamjenu: "Zabit ćeš 20 golova!"

Edmir Škorić

Vijest dana u Španiji je odlazak iskusnog napadača Joselua iz Real Madrida. Sve je španski reprezentativac iznenadio odlukom da karijeru nastavi u Kataru.

Joselu je u Madridu igrao kao posuđen igrač, a pokazao se kao jedan od junaka Reala. U Ligi prvaka je bio heroj, postigavši oba gola u polufinalu protiv Bayerna. Iako je bio džoker s klupe, zabio je 17 golova u sezoni i Real ga je planirao ostaviti.

Florentino Perez namjeravao je da otkupi njegov ugovor, pošto je odšteta iznosila mizernih 1,5 miliona eura. Ipak, iskusni napadač imao je drugačije planove. Shvatio je da neće imati puno prostora za igru sada kada dolaze Kylian Mbappe i Endrick, a tu su ionako Vinicius i Rodrygo, pa je odlučio da ode u Katar.

"Nije igrao mnogo, ali je savršen odraz onoga što ova ekipa jeste. Igrači koji su puno pridonijeli, a da nisu izgubili samopouzdanje zato što nisu igrali", rekao je Carlo Ancelotti o Joseluu nakon što je napadač odveo Real u finale Lige prvaka.

U Madrid je došao kao zamjena za Karima Benzemu i tada su navijači Reala bili razočarani jer ipak nije stigla velika zvijezda, ali ubrzo ih je razuvjerio i postao je omiljen.

Oglasi

Radi se o čovjeku koji voli Real Madrid više od novca. Njegova objava iz 2012. godine na kojoj traži link za gledanje jedne utakmice Kraljeva dovoljno govori o njegovoj zaljubljenosti u dres Los Blancosa. Zanimljivo je i pogledati sedmičnu platu ovog 34-godišnjaka. Joselu na sedmičnom nivou Real Madrid košta 48.000 eura što je sića u odnosu na brojne ostale igrače.

Joselu želi da igra i to je glavni razlog njegovog odlaska iz Madrida. Malo je to možda poremetilo planove Carlu Ancelottiju, ali trener Reala ubrz je shvatio da ima pravu zamjenu.

Čim je vijest izašla u javnost, Carlo Ancelotti je kontaktirao Endricka kako bi jasno stavio do znanja da će on biti važan u njegovim planovima, te je mladom Brazilcu rekao da će zabijati 20 golova u sezoni.

Sa samo 18 godina će Endrick stići u Madrid, ali je u Palmeirasu pokazao nevjerovatne golgeterske sposobnosti i Italijan je uvjeren da će biti nezaustavljiv i u Španiji.

Kako javlja Mario Cortegana, novinar The Athletica , predstavljanje reprezentativca Brazila bit će na Santiago Bernabéu 26. jula. On je trenutno sa reprezentacijom Brazila na Copa Americi, a svoj prvi meč na turniru igra večeras protiv Kostarike.

Oglasi

Iako je konkurencija u napadu Reala zaista žestoka, očekuje se da Brazilac ispočetka dobije pravu šansu da pokaže koliko zna. S obzirom na njegovu spremnost, vjeruje se da Ancelotti neće imati puno dilema i da će odmah mladića gurnuti u vatru.

Pires Perezu: Možeš kupiti Ronalda, Mbappea i Zidanea, ali koga umjesto Kroosa? Znam samo jednog

Nekadašnji veznjak Arsenala i francuske reprezentacije, Robert Pires, smatra da neće biti lako pronaći novog Tonija Kroosa, ali smatra da trenutno postoji jedan igrač koji bi bio savršena zamjena.

Otkako je ovog ljeta Kroos najavio odlazak iz Real Madrida, počelo se nagađati o tome ko bi ga mogao naslijediti. Real Madrid na čelu s predsjednikom Florentinom Perezom morat će se dobro namučiti da pronađe savršenu zamjenu za njemačkog reprezentativca.

Toni Kroos je u proteklih 10 godina bio jedan od ključnih igrača Reala i neki smatraju da će se njegov izostanak osjetiti u igri Madriđana, ali svjesni su svi da je prije ili kasnije morao doći dan kada će legendarni veznjak napustiti fudbal. Odlučio je odigrati još Euro u Njemačkoj, a onda otići u zasluženu mirovinu.

Oglasi

Nedavno su Piresa, francusku legendu, pitali o Ardi Guleru i njegovoj budućnosti u Real Madridu. Odgovorio je iskreno, ali i želio ukazati na problem koji Ancelottijeva ekipa ima od sljedeće godine.

“Jeste li iznenađeni Ardom Gulerom? Vidite li ga kako igra za Real?", upitao ga je novinar. “Da, gledao sam ga. Ovisi o tome kako ga Ancelotti želi koristiti u veznom redu, ali daje vam više mogućnosti za igru. Ali postavljam pitanje: Ko će igrati na Kroosovom mjestu? Jer možete kupiti Mbappea, Ronalda, Zidanea, koga god želite, ali ko će igrati na ovoj poziciji?".

Nekadašnja zvijezda Arsenala smatra da postoji "savršena zamjena" i trenutno igra u Engleskoj.

"A ja vam kažem da mi je to komplikovano. Jedan je na ovoj poziciji i on je Španac. Njegovo ime je Rodri", poručio je bivši reprezentativac Francuske.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Fudbalera poput Tonija Kroosa praktički je nemoguće zamijeniti, ali mnogima je Rodri najbliži. S Manchester Cityjem ima ugovor do 30. juna 2027. godine, a Transfermarkt mu daje vrijednost od 120 miliona eura.

Ima 28 godina, pa kada mu istekne ugovor s engleskim klubom više neće previše zanimati Real Madrid koji će već pronaći zamjenu za Nijemca. Real Madrid ne razmišlja o ovoj investiciji ovog ljeta, jer dolazi Mbappe, a vrlo je vjerpvatno da će se pridružiti Davies i Yoro, bek iz Bayeran i stoper iz Lillea.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Madridista
Čudo ga katalonska sirotinja ne angažuje?! 33 godine i dzabe, to je ipak njihov nivo...
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi