Carlos objasnio zašto će Ronaldo osvojiti novu Zlatnu loptu

Legendarni lijevi bek

Carlos objasnio zašto će Ronaldo osvojiti novu Zlatnu loptu

Endin Čaušević

Nekadašnji fudbaler Real Madrida i reprezentacije Brazila, Roberto Carlos, izjavio je da će Cristiano Ronaldo osvojiti narednu Zlatnu loptu.

Brazilac je uvjeren da će portugalski fudbaler osvojiti Zlatnu loptu u januaru naredne godine iako ima veliku konkurenciju, Lionela Messija i Neymara. Legendarni lijevi bek je dodao da je još uvijek rano da Neymar osvoji ovu nagradu.

"Cristiano Ronaldo će osvojiti Zlatnu loptu čak i ako ne osvoji Evropsko prvenstvo sa svojom reprezentacijom. Messi je izvanredan fudbaler, ali osvajanje Lige prvaka se najviše računa", rekao je Carlos, te dodao:

Potražite više informacija na temu La Liga:

"Najboljeg fudbalera svijeta odluče njegove titule u protekloj godini, a Ronaldo će sigurno osvojiti ovu nagradu. Što se Neymara tiče on mora da nastavi da radi i njegovo vrijeme će doći jednog dana".

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije