Za Teveza neće biti mjesta u početnom sastavu na njegovoj oproštajnoj utakmici

To će biti spektakl

Za Teveza neće biti mjesta u početnom sastavu na njegovoj oproštajnoj utakmici

E. Čaušević

Argentinski napadač Carlos Tevez napustio je Bocu Juniors prije dva mjeseca, ali još uvijek nije završio svoju karijeru.

Tevez se u Bocu vratio početkom 2018. godine nakon sezone u kineskom Shanghaiju i očekivalo se da će završiti karijeru u klubu u kojem je ponikao, ali čini se da se to neće desiti.

Ovaj 37-godišnji fudbaler je napustio Bocu Juniors početkom jula ove godine što je za mnoge bilo iznenađenje, ali još uvijek nije zvanično saopštio kraj svoje karijere.

Tevez je na press konferenciji izjavio da je moguće da se za tri mjeseca ponovo vrati na scenu, ali da to više sigurno nikada neće biti u dresu Boce Juniors.

Međutim, mnogi smatraju da se sada čeka samo zvanična objava kraja blistave karijere, a čini se da je i Tevez svjestan toga i da se zasitio igranja fudbala.

Tevez je u intervjuu za argentinske medije pričao o završetku karijere i poručio je da će organizovati oproštajnu utakmicu kada zvanično odluči da više neće aktivno igrati fudbal.

Argentinski napadač se našalio da će na oproštajnoj utakmici zvati mnoge igrače s kojima je imao priliku da igra, te da za njega čak neće biti mjesta u prvoj postavi.

"Ukoliko se penzionišem organizovat ću oproštajnu utakmicu, a u mojoj ekipi će biti: Buffon, Hugo Ibarra, Ferdinand, Heinze, Evra, Scholes, Pirlo, Pogba, Cristiano Ronaldo, Rooney i Messi. Ja bih ostao na klupi u tom slučaju", poručio je Tevez.

Tevez je pored Boce Juniors i Shanghai Shenhue u karijeri još igrao za Corinthians, West Ham, Manchester United, Manchester City i Juventus.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi