Tevez od prve velike plate svim ujacima i tetkama kupio po kuću i spasio ih siromaštva

Veliko srce Carlitosa

Tevez od prve velike plate svim ujacima i tetkama kupio po kuću i spasio ih siromaštva

E. Čaušević

Carlos Tevez je siguno jedan od najboljih argentinskih fudbalera u proteklih dvadesetak godina, a trenutno u finišu karijere uživa igrajući za Bocu Juniors.

Tevez je ponikao u dresu Boce Juniors, a za prvi tim ovog velikana debitovao je još 2002. godine kada je imao svega 18 godina. Njegova priča je tipična za igrača iz Južne Amerike jer je odrastao u siromaštvu, ali uspio je da se izbori za svoje mjesto pod zvijezdama.

Ovaj 37-godišnji napadač se u Bocu Juniors Vratio prije tri godine nakon što je prije toga godinu dana igrao u kineskom Shanghaiju gdje je bio jedan od najplaćenijih igrača na svijetu.

Prema tadašnjim informacijama Tevez je za jednu sezonu zaradio nestvarnih 40 miliona eura, a onda je odlučio da se vrati na La Bomboneru kako bi bez ikakvih briga oko novca završio svoju karijeru.

Tevez je prve ozbiljne novce zaradio početkom 2005. godine kada je napustio Bocu Juniors i za 15 miliona eura je prešao u brazilski Corinthians. To je bio transfer koji je uzdrmao Južnu Ameriku, ali je bio pravi potez u njegovoj karijeri.

Iskusni argentinski napadač prisjetio se trenutka kada je potpisao za Corinthians čime je postao znatno bogatiji, ali je htio da cijela njegova familija ima koristi od toga, te je napravio zaista odličan potez.

Oglasi

Tevez je otkrio da je odmah nakon povratka s potpisa ugovora odlučio da kupi deset kuća članovima svoje familije kako bi ih maknuo iz siromašnog i problematičnog kraja u Buenos Airesu.

"Svoju prvu veliku platu i zaradu dobio sam kada sam potpisao za Corinthians. Odlučio sam nakon toga da počastim svoju familiju. Kupio sma deset kuća i sve svoje ujake i tetke sam odveo iz siromašnog naselja", priča Tevez i nastavlja.

"Sjećam se da sam odlučio da organizujem roštilj u svom dvorištu kako bismo proslavili moj transfer. Niko od njih nije imao pojma šta sam napravio. Tokom večere sam izvadio ključeve od kuća i uručio ih njima, a oni nisu mogli da vjeruju šta sam napravio. Bili su baš iznenađeni i sretni. Osjećao sam se ponosno što sam uspio da im to omogućim".

Tevez je nakon Corinthiansa odlučio da se okuša u Evropi gdje je ostavio zaista dubok trag. Igrao je prvo za West Ham, a onda je potpisao za Manchester United. Na ljeto 2009. godine ponovo je sve šokirao transferom u Manchester City gdje je također zaradio ogroman novac.

Nakon četiri godine na etihadu otišao je u Juventus gdje je proveo dvije sezone, a potom se jednostavno poželio svoje familije i odlučio je da se vrati kući. Tevez je u karijeri zaradio ogroman novac, ali je pokazao da ga to nije promijenilo i da ima zaista veliko srce.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi