Junak siromašnih prolazi kroz najgori period u životu: "Plačem na poluvremenu utakmica..."

Legenda otvorila dušu

Junak siromašnih prolazi kroz najgori period u životu: "Plačem na poluvremenu utakmica..."

Admin Čaušević

Fudbaleri se zahvaljujući svojoj popularnošću izuzetno znaju biti utjecajni. Neki od njih zbog svog suosjećanja postanu i omiljeni među navijačima koji još uvijek na fudbal gledaju kao strast i ljubav, a ne kao obični posao.

Za Carlosa Teveza se definitivno može reći da je simbol siromašnih. Prvenstveno iz razloga šta je sve prošao u životu. Kao dječak je umirao od gladi, a dok je igrao u Kini bio je najplaćeniji na svijetu. Međutim nikada nije zaboravio odakle dolazi.

Kada se zasitio svega Apache se vratio tamo gdje mu je srce najmirnije. U svoju Bocu. Jedno vrijeme je kružila priča da je spreman i da igra besplatno za velikana iz Buenos Airesa.

Tevez posljednjih mjeseci prolazi kroz najteži period u životu, prvenstveno jer je njegov otac u izuzetno teškom stanju zbog čega plače na poluvremenu utakmica.

"Teško je, osjećaji su komplikovani. Nekad budem dobro, a nekad na poluvremenu počnem da plačem. To su teški trenuci. Ne mogu to objasniti", rekao je Tevez nakon Bocinog poraza od Talleresa.

"Nije mi lako. Odem da posjetim oca, a onda se moram vratiti da igram fudbal. Ne znam odakle mi snaga", kazao je Carlitos.

Tevez se zahvalio i navijačima na podršci kazavši kako su oni ti koji ispunjavaju njegovu dušu bez obzira što ih nema na tribinama tokom utakmica.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi