Galliani: Zbog koga najviše žalim? Zbog Teveza, Ibrahimovića i Silve

Nekadašnji direktor Milana

Galliani: Zbog koga najviše žalim? Zbog Teveza, Ibrahimovića i Silve

Nekadašnji generalni direktor Milana Adriano Galliani danas sličnu poziciju ima u novom projektu Silvija Berlusconija - u Monzi.

Monza koja je izborila Seriju B radi ozbiljan posao ovog ljeta na transfer tržištu, ali je to naravno daleko od imena i igrača kakvim je Galliani "baratao" dok je bio u Milanu.

O transferima i poslovima na transfer tržištu zbog kojih se najviše kaje, Galliani je govorio za Sky Sport Italia.

Istakao je propuštenu priliku da Milan dovede Carlosa Teveza, te prodaju Zlatana Ibrahimovića i Thiaga Silve.

"Imam dva momenta zbog kojih jako žalim. Prvi je Tevez, sjećam se čak i datuma kada se to dešavalo, bio je to 12. januar 2012. godine", rekao je Galliani, pa dodao:

Potražite više informacija na temu Serie A:

"Drugi je prodaja Ibrahimovića i Thiaga Silve. Nakon osam godina jedan od njih se vratio u Milan, a drugi igra za Chelsea. Bili su među najvažnijim igračima za PSG tokom proteklih godina, također".

Ibrahimović i Silva su "u paketu" prodani PSG-u u julu 2012. godine za više od 60 miliona eura, a mnogi navijači vjeruju da je ovaj događaj označio kraj Berlusconijeve ere uspjeha na kormilu Milana.

Zaprati AC Milan, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AC Milan Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti