Čarobni Ronaldo potopio Atletico i odlučio ponovo da bude prvak Evrope!
Juventus je bio u teškoj situaciji pred revanš, no tim Massmiliana Allegrija je slavio s visokih 3:0 i igrat će u četvrtfinalu

Stara dama slavila s 3:0 i prošla u četvrtfinale

Čarobni Ronaldo potopio Atletico i odlučio ponovo da bude prvak Evrope!

Edmir Škorić

Iako su mnogi već otpisali Juventus, ovaj tim je na krilima Cristiana Ronalda uspio da izbaci Atletico Madrid i da se plasira u četvrtfinale Lige prvaka. Nakon 2:0 za Atletico u prvom meču, večeras je bilo 3:0 za Juve i sve golove je dao Ronaldo.

Juventus je bio očajan u Madridu, izgubio je 2:0 i tu ga je koštala prvenstveno zatvorena igra i isključivo želja da se sačuva gol. Večeras je, pak, Juve pokazao pravo lice i od početka je igrao napadački, a to mu se i isplatilo.

Dosta uzbuđenja već u petoj minuti. Chiellini je zabio gol, ali je on poništen jer je Kuipers uočio Ronaldov faul nad Oblakom. Stega se obruč oko gola gostiju iz Madrida, čija je odbrana kapitulirala u 27. minuti.

Bernardeschi sjanim centaršutom pronazali Ronalda, koji postže 23. gol Atleticu i postaje apsolutni rekorder po broju golova u UEFA-inim klupskim takmičenjima.

U 32. minuti Bernadeschi je izveo slobodni udarac, ali je lopta otišla malo iznad Oblakovog gola. Do kraja prvog dijela Juve je napadao, imao još neke slabije šanse, ali je ostalo 1:0.

Najbolju šansu u prvih 45 minuta Atletico je imao malo prije kraja, kada je Morata pucao glavom tik iznad gola torinskog tima.

Već u trećoj minuti nastavka Juventus je poveo 2:0. Joao Cancelo je centrirao, a njegov sunarodnjak Ronaldo sjajno skočio i glavom loptu plasirao ka golu. Oblak je uspio odbraniti, no izvadio je loptu iza linije, pa je gol-tehnologija Kuipersu signalizirala pogodak.

Juve je nastavio svoju igru i kod 2:0, mada je bilpo jasno da je tempo opadao kako se bližio kraj, dok je Atletico uglavnom želio da se odbrani i čekao svoju šansu iz neke polukontre ili kontre.

Juventusov tinejdžer Kean se mogao proslaviti u 84. minuti, promašio je jedan na jedan šansu, ali zahvaljujući Ronaldu neće biti tragičar ove večeri.

Portugalac je u 86. minuti stigao do hat-tricka preciznim udarcem s 11 metara, a penal je prethodno izborio Bernardeschi, koji je večeras bio izuzetno rastrčan i raspoložen. 

Liga prvaka, osmina finala, revanš:

Juventus - Atletico 3:0 (Ronaldo 27, 48, 86 - penal)

Juventus: Szczesny - Spinazzola, Chiellini, Bonucci, Cancelo, Matuidi, Pjanić, Can, Ronaldo, Mandžukić, Bernardeschi.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Atletico: Oblak, Juanfran, Gimenez, Godin, Arias, Lemar, Koke, Rodrigo, Saul, Morata, Griezmann.

Zaprati Juventus, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Juventus Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Dino_2000
Jedan je Cristiano Ronaldo.
26 3
Benjamingst
Bravo Juve. Neka su izbacili Griezmanna... neka sad skace a I Simone neka pokazuje da imaju muda ko kod spuza....
23 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi