Čarobnjak u kopačkama ne misli stati: Magiji Andresa Inieste nema kraja!
(Foto: Screenshot) Iniestin Kobe nije u najboljom situaciji. Šta više, bori se za opstanak, ali to ne znači da navijači ovog kluba nemaju zbog čega dolaziti na utakmice

"Mangupska" asistencija

Čarobnjak u kopačkama ne misli stati: Magiji Andresa Inieste nema kraja!

Andres Iniesta već neko vrijeme ne brani boje svoje Barcelone, ali to ne znači da je zaboravio raditi ono što je godinama radio na Nou Campu - oduševljavati.

Iniesta je "pod stare dane" otišao u Japan, a u pobjedi svog Vissel Kobea nad Nagoya Grampus Eightom od 2:1 je oduševio svojom magičnom asistencijom.

Oba gola za Kobe je postigao još jedan proslavljeni fudbaler, Lucas Podolski, ali prvi je bio zaista remek djelo zahvaljujući Iniesti.

Iniesta se našao na nekih 25-26 metara od gola, imao je dosta prostora, ali je svejedno veliki broj fudbalera Nagoye "motrio" na njegovu moguću loptu u prostor i utrčavanje nekog od protivnika u kazneni prostor. Ipak, od Iniestine majstorske asistencije nije bilo odbrane, a Podolski je akciju uljepšao efektnim volej udarcem.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi