Čarolija Luke Modrića, Vatreni pobijedili Tursku
Foto: EPA

Evropsko prvenstvo, grupa D

Čarolija Luke Modrića, Vatreni pobijedili Tursku

Midhat Šljivak

Reprezentacija Hrvatske pobijedila je Tursku s 1:0 u prvom kolu grupe D Evropskog prvenstva u Francuskoj.

Sasvim zasluženo su Vatreni stigli do tri boda u ovom meču, jer su apsolutno nadigrali Tursku u ovom susretu.

Već nakon dvije minute igre veliku šansu je imao Rakitić, ali nije uspio, zatim je i Mandžukić pokušao, no odbrana Turske je djelovala jako dobro.

Tek u 27. minuti prva šansa za Tursku. Tufan je šutira sa sedam metara glavom, ali je Subašić sjajno odbranio i spasio je svoj gol.

Na odmor se ipak otišlo vodstvom Hrvatske. Igrala se 41. minuta kada Luka Modrić hvata prekrasan volej i pogađa za prednost od 1:0.

Nastavak donosi potpunu dominaciju ekipe Ante Čačića. Darijo Srna je u 52. minuti uzdrmao prečku iz slobodnog udarca, da bi tri minute kasnije isti igrač promašio prazan gol s 10-ak metara.


 

Zatim je Brozović zakasnio na ubačaj s lijeve strane, a u 73. minuti nakon ubačaja Mandžukića prečku pogađa i Ivan Perišić. Brozović je u novoj šansi u 79. minuti. Njegov udarac glavom brani golman Turske, koja je tek u 82. minuti uspjela da dođe do šanse, ali iz slobodnjaka udarac Erkina nije precizan.

Perišić je zatim u 82. minuti izašao sam pred Volkana, nije uspio pogoditi, pa je do kraja ostalo 1:0 za Hrvatsku, koja je stigla do trijumfa u ovom meču.

EP, grupa D, 1. kolo:

Hrvatska - Turska 1:0 (Modrić 41')

Hrvatska: Subašić - Srna, Ćorluka, Vida, Strinić, Modrić, Badelj, Brozović, Rakitić, Perišić, Mandžukić.

Turska: Babacan, Gönül, Topal, Balta, Erkin, İnan, Tufan, Çalhanoğlu, Özyakup, Turan, Tosun.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti