Foto: EPA

Kolumbija u četvrtfinalu

Čarolije Jamesa Rodrigueza za pobjedu Kolumbije

Midhat Šljivak

Fudbalska reprezentacija Kolumbije plasirala se u četvrtfinale Svjetskog prvenstva nakon što je večeras na Maracani savladala Urugvaj s 2:0.

Sjajna igra Kolumbijaca iz grupne faze takmičenja nastavljena je i večeras. Od samog početka su bili bolji tim, pokušavali su ugroziti gol Urugvajaca, da bi do zasluženog pogotka došli nakon 28. minuta igre.

James Rodriguez je fantastičnim udarcem pogodio mrežu Urugvaja za prednost Kolumbije od 1:0.

Prvu ozbiljnu prijetnju Urugvaj je imao nakon nešto više od pola sata igre. Edinson Cavani je šutirao, a lopta je otišla preko gola. Zatim je pokušao i Alvaro Gonzales, ali Ospina ovog puta dobro brani.

Na poluvrijeme se otišlo vodstvom Kolumbije od 1:0, da bi nakon pet minuta igre u nastavku ponovo pogodio. Cuadrado je uposlio Jamesa Rodrigueza koji drugim pogotkom večeras povećava vodstvo Kolumbije na 2:0. 

Urugvaj je nakon drugog primljenog gola krenuo nešto jače prema golu Kolumbije. Cristian Rodriguez je u 64. minuti dobro šutira, ali je Ospina odbranio njegov šut. Zatim je prijetio i Pereira, no ponovo je fantastično odbranio kolumbijski golman.

Ospina je u 85. minuti zaustavio i Edinsona Cavanija, a do kraja promjene rezultata nije bilo, te će Kolumbija u četvrtfinalu igrati protiv selekcije Brazila.

Potražite više informacija na temu Svjetsko prvenstvo:

Svjetsko prvenstvo, osmina finala:

Kolumbija - Urugvaj 2:0 (Rodriguez 28', 50')

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.