Carragher: Ova sezona je jedinstvena prilika za Arsenal

Smatra da Topnici mogu do titule

Carragher: Ova sezona je jedinstvena prilika za Arsenal

Bivši igrač Liverpoola Jamie Carragher smatra da Arsenal još dugo neće dočekati bolju šansu da osvoji titulu u Engleskoj.

Topnici se nalaze na drugom mjestu sa 25 bodova, koliko ima i prvoplasirani Manchester City, a u narednom kolu ih očekuje gradski derbi protiv Tottenhama.

Carragher je govorio o situaciji u Premiershipu, a najviše se dotakao Arsenala, od kojeg mnogo očekuje do kraja sezone.

"Arsenal ove sezone ima jedinstvenu priliku da dođe do titule prvaka. Već sljedeće sezone, naprimjer, Chelsea neće biti ovako loš, a United će investirati novih 100 miliona funti u pojačanja", rekao je Carragher, i dodao:

"Arsenal je ove godine najbolji engleski tim. Osvojili su 67 bodova iz 30 utakmica u Premiershipu u 2015. godini. Ali, biti najbolji od januara do decembra ne znači ništa u fudbalu. Svoje dobre igre moraju krunisati na pravi način".

Potražite više informacija na temu Premier league:

Arsenalovi navijači na titulu prvaka čekaju već 12 godina, a nadaju se da bi je mogli dočekati u ovoj sezoni.

Zaprati Arsenal, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Arsenal Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.