Carrick: Zbog Lige prvaka sam bio u teškoj depresiji

Otkrio najmučniji period karijere

Carrick: Zbog Lige prvaka sam bio u teškoj depresiji

Proslavljeni vezni igrač Manchester Uniteda Michael Carrick otkrio je kako je 2009. godine proživljavao najmučniji period karijere.

Te godine Carrick je napravio krucijalnu grešku u finalnom meču Lige prvaka protiv Barcelone, čime je Kataloncima trasirao put ka pobjedi i 'ušatom' peharu, a zbog toga je, danas priznaje, pao i u depresiju.

"Poslije greške koja je kumovala golu Barcelone nisam znao šta da radim od sebe. Grizao sam se, pitao sam se, zašto sam pobogu to napravio?! Pao sam i u depresiju, potpuno potonuo", otkrio je Carrick svoju priču, pa nastavio:

"Zbog toga nisam želio ići ni na Svjetsko prvenstvo. Iako mi je na takvom takmičenju san bio igrati, želio sam ostati kod kuće. Svu tu patnju sam držao u sebi. Ni porodica nije znala koliko je velik problem bio..."

Potražite više informacija na temu Premier league:

Carrick je također dodao kako ni saigrači također nisu znali da se borio s depresijom, odnosno da cijelu priču nikada ranije nije ispričao, no, srećom, danas je sve to iza njega.

Nakon bogate karijere Carrick je uplovio u trenerske vode. Trenutno je pomoćnik Joseu Mourinhu u Manchester Unitedu, klubu s kojim je ostvario najveće uspjehe...

Zaprati Manchester United, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester United Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi